Termékújdonságok

 • StoTherm Cell
  A StoTherm Cell homlokzati hőszigetelő rendszer legfőbb vonzereje a teljesen új ásványi hablemez. Ez tisztán szervetlen alapanyagokból áll, és egyesíti magában a polisztirol és az ásványgyapot minden előnyét: könnyű, éghetetlen és teherbíró aljzaton nem kell dübellel rögzíteni. Páraáteresztő, szálmentes és mind ökológiailag, mind fiziológiailag ártalmatlan. Alaktartó, tömegében hidrofobizált, húzás- és nyomásálló. Kényelmesen megmunkálható, és éghetetlenségének köszönhetően zöld utat kap minden épületre 100m magasságig.

 • StoTex szövetkollekció
  A StoTex Avantgarde üvegszövet minden helyiségnek hangsúlyt ad. A kollekció ugyanúgy felöleli a nagyvonalúan lendületes struktúrákat, mint a tisztán strukturált, nyugodt formákat. A StiColor Latex különböző fényességi fokozatú bevonataival ellátva, összjátékban a fénnyel, egyedülálló hatásokat eredményez a falon. A kreatív festési technikák ideálisan kombinálhatóak az Avantgárd-vonal jól eltalált felületeivel. A StoTex Signet új vonala lehetővé teszi egyéni tervezésű elemek – cégjelek, cégemblémák vagy családi címerek – közvetlen bedolgozását a dekor üvegszövetbe, hogy saját ötlet alapján alakíthassák ki falfelületeiket. A StoTex kollekciót a StoTex Classic bevált formaterve teszi teljessé.

 • StoLevell Classic ragasztáshoz
  Kisebb szenzációt keltett a Sto AG a StoLevell Classic-kal kapcsolatban. Egy zseniálisan egyszerű ötlettel a StoSiloComb technológiával kombinálva ragasztóként is alkalmazható. A keverési rendszerben végrehajtott változtatás révén a kiemelkedő erősítőszövet-ágyazó habarcsból ugyanolyan jó ragasztó lett. Így a StoTherm Classic a világ első cement nélküli rétegelt hőszigetelő rendszere lett. Egy silóval és egy anyaggal, a StoLevell Classic-kal ragasztáshoz és ágyazáshoz. Mindazzal az előnnyel, amit ez a siló- és géptechnika kínál – a legrövidebb előkészítési idővel, a gyors és ésszerű feldolgozással, a napi tömlő- és géptisztítás nélkül. A mindennapos hulladékveszteség nélkül.

 • StoDeco Art
  A díszlécek, díszítő frízek és párkányzatok, rozetták és oszlopfők évszázadok óta a stílusos lakás- és életmód-kultúra foglalatát adták. A StoDeco Art minden környezetbe problémamentesen be tud illeszkedni. Akár klasszikus, modern vagy avantgárd: a StoDeco Art kiemeli az esztétikával, az anyaggal és a kivitelezés minőségével szemben támasztott legmagasabb fokú igényeket. A belső terekbe készülő dekorációs elemek bázisa a Verofill,ey a legjobb megmunkálási tulajdonságokkal rendelkező és tetszetős anyag.

 • Egyedülállóan teljes, a káros anyagoktól
  ellenőrzötten mentes beltéri választék Magyarán: a beltéri festékek mellett a Sto javítóhabarcsokat, ragasztókat, dekoratív belső vakolatokat, sokszínű bevonatokat, strukturáló dekor bevonatokat és más anyagokat kínál a belsőterek díszítéséhez, melyek egytől egyig TÜV ellenőrzésen mennek át, és ellenőrzött a helyiség levegőjére gyakorolt hatásuk is. A környezettel való összeférhetőség rendszeres külső ellenőrzése és átfogóan dokumentált vizsgálati bizonyítványok garantálják a termékek alkalmasságát az érzékeny belső terekben történő felhasználásra.

 • StoSil Lasura
  Ez a homlokzati szilikát-lazúr nagyon szép, megnyerően természetes és mély lazúrhatású. Ásványi, szilikát aljzatokon alkalmazható előnyösen. StoTint Aqua vagy Sto-Silikat Volltonfarbe hozzáadásával finom árnyalás, és az egyéni színelképzelésekkel és környezeti adottságokkal való optimális színharmónia érhető el. A StoSil Lasurával a mesterember olyan szilikátlazúrt mondhat magáénak,mely egyszerű kezelésével és igen könnyű, problémamentes felhordhatóságával tűnik ki.

 • StoRoccolit
  A StoRoccolit elnyűhetetlen és ellenálló felülete révén ideális színes mozaikvakolat nagy forgalmú helyiségekben,pl. lépcsőházakban. A StoRoccolittal nagyon egyenletes, kiváló dörzsállóságú felületek képezhetők ki. Egyidejűleg kielégíti azonban a legmagasabb dekoratív igényeket is. Erről aktuálisan 16-féle színes kőszemcse gondoskodik, amelyek ideálisan kombinálhatók a Sto egyéb beltéri termékeivel. A StoRoccolit vízzel hígítható és fiziológiailag ártalmatlan.

 • StoTherm Classic
  A StoTherm Classic kereken 30 éve a csúcsminőségű hőszigetelő rendszer. Világszerte több, mint 150 millió négyzetméter feldolgozott felülettel kitűnően bevált, és ma egyre inkább a műszakilag megvalósítható csúcsminőséget képviseli. A folyamatos csiszolás a StoTherm Classic-ot nemcsak a piac legbiztonságosabb, hanem leginnovatívabb rendszerévé is tette. A rendszer rendkívüli biztonsági tartalékai a cementmentes StoLevell Classic-nak köszönhetők. Együtt alkalmazva a Sto erősítő szövetekkel, melyeknek zavartalan és tökéletesen egyenletes az erőfelvétele, a tágulási vizsgálatokon és az ütésállósági kísérletekben utolérhetetlenül jó eredményeket ér el. Logikus következmény, hogy a StoTherm Classic bármilyen hosszú időszakra kiterjedő működési biztonsági vizsgálatánál a meghibásodási arány nullához közeli.

 • StoColor Jumbosil
  A StoColor Jumbosil a tökéletes jolly joker a szilikon festékek között. Ennek alapja: a StoColor Jumbosil szilikon gyantával erősített, ezért tűnik ki nagymértékű víztaszításával és jó páraáteresztő képességével. Ez a homlokzatfesték minden alkalmazási területen bevált: új és régi épületeken, szerves kötésű vakolatokon és festékeken éppúgy, mint ásványi aljzatokon (DIN 18550 szerinti MG Plc II, III). Ezen utolérhetetlen sokoldalúság révén a StoColor Jumbosil nemcsak a felújításokhoz ideális, hanem egyben a legszélesebb körben alkalmazható festék is.

 • StoSilco Color
  A StoSilco Color a piac elsőrangú szilikon festéke. A StoSilcoColor ugyanis sok más szilikongyanta-festékhez képest szokatlanul nagy – 50% – arányban tartalmaz szilikon gyanta-emulziót. Ez az arány optimális a diszperzióban. Ezért a StoSilco Color esetén az igazi szilikongyanta-festékek pozitív tulajdonságai különösen kifejezettek. Az egyedülálló StoSilcoColor QS-sel és a szakmában ugyancsak egyedülálló StoSilco Color G-vel együtt mindig verhetetlen együttest képez, ha a felhordás biztonságáról és a hosszú élettartamról van szó. A tökéletes választékot a kvarchomokkal töltött változat, a StoSilco Fill egészíti ki, amely a hajszál- és hálós repedéseket megbízhatóan eltünteti, de akkor is alkalmazható, ha nem kívánatos a homlokzat struktúráját megtartani, vagy finom szemcsézettségű látványt kell nyújtani.

 • StoSilco K/R/MP
  A StoSilco K/R/MP fölényének különösen a régi épületeknél vannak jó okai. Például a szilikon gyanta a kötőanyagban. Ez biztosítja a StoSilco K/R/MP-nek azokat a kitűnő fizikai tulajdonságokat, amelyek különösen biztonságossá és időjárásállóvá teszik: nagy pára- és széndioxid-áteresztőképesség, jó víztaszítás, ragyogótapadás és csaknem feszültségmentes száradás. A StoSilco K/R/MP ezen előnyei révén megóvja a homlokzatot a nedvesség hatásától, ráadásul kitűnően megfelel igényes aljzatokra történő felhordásra is. Az egyedülálló filmkonzerválás különösen megnehezíti az algák és gombák életét. A StoSilco K/R/MP-vel önök gazdaságossági szempontból is előnyhöz jutnak. Az első osztályú gépi feldolgozhatóság érezhetően csökkenti anyag- és munkaköltségeiket. A foltmentes száradás és eközben a legmagasabb fokú színstabilitás fölöslegessé teszik a kiegyenlítő, egalizáló festést, így egy teljes munkaművelet megtakarítható.

 • Stolit K/R/MP
  Az első szerves kötésű vakolat folyamatos fejlesztése révén még ma is a legjobb a piacon. Nagyon rugalmas, csaknem feszültségmentes és kimutathatóan jó pára áteresztésű. A Stolit K/R/MP záró rétegként tartósan és jól ellenáll a mikroorganizmusoknak. A jó minőségű kötőanyag és a kiegyensúlyozott homok- és töltőanyag-összetétel nagyfokú repedésmentességet biztosít. Akár fedővakolatként, akár a Sto Therm Classic záró bevonataként, a Stolit K/R/MP csaknem korlátlan színválasztékot nyújt.

 • QS technológia
  A QA technológiának köszönhetően a nyirkos, hideg évszakokban is lehet pozitív mérleget felmutatni. Mert mialatt más építkezések téli álmukat alusszák, korábban el lehet kezdeni, vagy még biztonságosan be lehet fejezni munkánkat. Ez a kivitelezőknek és megrendelőinek biztonságos, döntő többletet nyújt. Idő-és költségmegtakarítási lehetőséget eredményez a dolgozókat, az állványzatot, a bérelt gépeket stb. illetően. Ezenkívül el lehet fogadni olyan megbízásokat, amelyek QS termékek alkalmazása nélkül nagy kockázatot jelentenének a kivitelezőknek.

 • StoDecolit
  A StoDecolit az évek óta bevált “No.1” a szerves kötésű beltéri vakolatok között. A DIN A 2 szerint éghetetlen, ezért különösen alkalmas nagy ügyfélforgalmú helyiségekhez. TÜV szakvélemények igazolják oldószer- és kipárolgás-mentességét, ezt a két érvet, melyek a vásárlási tudakozódás során éppenséggel döntő jelentőségűek is lehetnek. Kapart, gördülőszemcsés vagy mintázó vakolat struktúrával kapható, és széles szemcseválasztékkal rendelkezik. Ráadásul csaknem minden színre színezhető, ezért ideálisan kombinálható más beltéri termékekkel.

 • Sto lakkprogram
  A 2003. évi Sto árlistában megtalálható a minden minőségi igényt kielégítő Sto lakkprogram is. A Sto mostantól többi terméke mellett lakkokat is szállít. Bár a Sto alkidgyanta-lakkok aromásvegyületektől mentesek, mindazonáltal enyhe szagú oldószereket tartalmaznak. A “lakk a lakkba” keverési rendszerrel önök mindig a legmagasabb fokú igényeket is kielégítő színes lakkot kapnak. Több, mint 7000 szín azonnal szállítható.

 • StoColor Rapid
  Közhely, hogy manapság rendszerint nem csak a festő szakma számít fel jóval magasabb bérköltséget, mint anyag költséget. Önök a StoColor Rapid-dal a második réteg beltéri festést rendszerint pótlás nélkül végezhetik el. A kitűnő, matt fehér, teljes fedést, amit más beltéri festék két munkamenetben érnek el, azt a StoColor Rapid gyakran egyben! Ez a mosható beltéri festék teljesen oldószer-, kipárolgás- és lágyítószer-mentes. Ez kellemes feldolgozhatóságot biztosít önöknek, vevőiknek pedig örömöt szerez.

 • Lotusan
  Lótusz-effektussal rendelkező, egyedülálló homlokzatfesték. A lótuszvirág levelétől ellesett hatásának köszönhetően a homlokzatvédelem maximumát nyújtja. A lótuszvirág levelei nem nedvesíthetők. Minden eső után azonnal szárazak és tiszták.
  Ezt a jelenséget át lehetett vinni a Lotusan homlokzatfestékre is. Az eredmény: a víz a szennyeződéssel együtt azonnal lepereg, és a homlokzat messzemenően száraz és szép marad. A Lotusan széles színválasztékban kapható.